Redaktørerne

At være redaktør af æ Rummelpot er "den højeste post, man kan opnå i sønderjysk presse." Skrev en gammel spejderkammerat til den tidligere redaktør, Sven-Erik Ravn. 

Siden starten i 1946 har der naturligt været en række redaktører, som alle har været med til at sætte sit præg på æ Rummelpot og på den sønderjyske humor og satire. 

Den første redaktør og udgiver var C. J. Bech, Hejmdal, i Aabenraa. Undertitlen var Sønderjysk Julehefte. Den eneste tegner i 1946 var Aabenraa-boghandlersønnen, Johs. Bo Bojesen, der stod for samtlige 23 tegninger.

 

C.J. Bech var redaktør og udgiver af de første 11 udgaver. Han afløstes af Elisabeth bech og Ole Bech, enke og søn, der sammen med tegneren Robert Skjoldager førte bladet videre.

 

Fra 1961 var Ole Bech alene om ledelsen, idet han figurerede som både udgiver og redaktør. Ole Bech var en kendt skribent på Jyske Tidende med Sønderjysk stof som speciale. Han stod i spidsen for bladet i 17 år og afløstes først ved 33. årgang af Carl Heydenreich og Jørgen Wolff- begge dagbladsjournalister, men konkurrenter i det daglige, idet Heidenreich var på Jyske Tidende i Haderslev og Jørgen Wolff på Heimdal i Aabenraa. Eskild Bram, Jyske Tidende var også med en overgang, og man så også redaktør Arne G. Larsen, Dannevirke, i kolofonen.

 

I 1979 var redaktøren et triumvirat med Carl Heidenreich, Tove Bech (Ole Bechs enke), og tegner Allan Steffensen. Efter 1990 ønskede Tove Bech at holde op, og egentlig var det planen at lade bladet dø. 

Mange begræd situationen. Der var enighed om, at æ Rummelpot var blevet en institution, der skulle bevares, men der skulle nye kræfter til. 

De blev tilført af journalist Bjarke Larsen, Sønderborg, der overtog bladet og relancerede det sammen med et nyt team af tegnere og skribenter med base i Sønderborg. 

Da Bjarke Larsen  senere blev valgt til amtsrådet, mente han ikke at kunne bestride posten som redaktør længere - amtsrådet var jo en vigtig del af den sønderjyske hverdag og kilde til meget stof i æ Rummelpot - så han søgte en ny redaktør. 

Det blev Sven-Erik Ravn, der som freelance journalist, efter en lang periode på Jyske Tidende. Titlen var redaktør for 2002- og 2003-udgaverne, og herefter både redaktør og udgiver via Rummelpottens Forlag.

i 2016 har Sven-Erik Ravn overgivet den ærefulde titel som æ Redaktør til Gunnar Hattesen. Gunner Hattesen driver samtidig med æ Rummelpot også Graasten Avis, Graasten Rejser samt er igang med opbygning af forlagsvirksomhed. 

-Og husk du kan altid bestille redaktør Gunnar Hattesen, hvis du vil høre Synnejysk Humor fra manden bag verdens sjoveste satirehæfte i Synnejylland! 

Tags: æ Rummelpot, magasin, karikatur, Sønderjysk Humor

Udskriv

Om æ Rummelpot

I over 70 år har æ Rummelpot spiddet politikere og godtfolk. Vi sørger for at de ikke bliver glemt, samtidig giver vi sønderjyderne noget at grine af. Det er ikke for sjov!  

Læs mere

Hvem er online

Vi har 325 gæster og ingen medlemmer online

Mød æ Rummelpot på Facebook