Æresrummelpotten 2020

Æresrummelpotten er uddelt siden 1950 og kommissoriet lyder i dag:

"Tildeles en person eller institution, der har gjort det sjovere, bedre og mere interessant at bo i Sønderjylland, og som har været med til at gøre Sønderjylland kendt."

 

Pressemeddelelse

 

Eva Kjer Hansen modtager Årets Æresrummelpot

 

Den sønderjyske Nobelpris, Årets Æresrummelpot, går i år til folketingsmedlem, tidligere minister Eva Kjer Hansen, som har siddet i Folketinget i 30 år, men nu går efter borgmesterposten i Kolding Kommune.

”Du har pakket dit habengut og har flyttet din kommode. Og nu står redaktion på æ Rummelpot tilbage og føler det næsten som om, den yngste er fløjet fra reden. Du er en parlamentarisk kæmpe, og du har altid kæmpet: For de socialt svage og for fiskerne. For landmændene og miljøet. For fred i Europa og for demokratiet. Og for ligestillingen. Ingen bider skeer med dig – og ingen lægger uforvarende deres hånd på dit lår”, sagde redaktør Gunnar Hattesen ved prisoverrækkelsen på Folkehjem i Aabenraa.

”Du er på alle måder sønderjyden og kvinden, som har fortjent Årets Æresrummelpot 2020”.

Årets Æresrummelpot er blevet uddelt siden 1950. Tidligere modtagere er blandt andre Dronning Ingrid, skibsreder Mærsk McKinney Møller, tidligere minister Bertel Haarder og Danfoss-chef Jørgen Mads Clausen.

Eva Kjer Hansen, tegner Ole Weile, pottemager Vibeke Erlang Christensen, forfatter H.E. Sørensen og redaktør Gunnar Hattesen ved prisoverrækkelsen på Folkehjem..

Tags: æ Rummelpot, magasin, karikatur, Sønderjysk Humor

Udskriv

Om æ Rummelpot

I over 70 år har æ Rummelpot spiddet politikere og godtfolk. Vi sørger for at de ikke bliver glemt, samtidig giver vi sønderjyderne noget at grine af. Det er ikke for sjov!  

Læs mere

Hvem er online

Vi har 283 gæster og ingen medlemmer online

Mød æ Rummelpot på Facebook