10 ting der gør dig til sønderjyde

At være synnejyde er ikke noget man bare bliver fordi man har boet syd for Kongeåen i 5 eller 10 år. For at være synnejyde skal hjertet være med!

Se her hvordan man er synnejyde med hjertet:

 

  1. Du synes, at "Hej" er et skældsord. Selv siger du selvfølgelig "mojn". Det er unødvendigt at forklare, at du både bruger det morgen, middag og aften, og at det kan betyde alt fra goddag, farvel, hej og vi ses.
  2. Uanset hverm der bliver din kæreste, så kender en eller anden i din omgangskreds altid alt til din nye svigerfamilie. Måske er de oven i købet i familie. " Min fætters fætter" er en vending, du har hørt aaaaalt for tit.
  3. Hvis en søndagstur skal være rigtig, rigtig god, så går den til Rømø med hele familien.
  4. Den kan også gå rundt i lokalområdet - til de små landsbyer. Dem, som en københavner ville kalde "Lars-Tyndskids- Mark". Men for dig er det liiiige inden for rækkevidde, og uanset hvor du kommer hen, kan du være sikker på, at din bedstefar igen fortæller, at " Der er Kaj af Nørregård, der bor der i nummer 8", og "derovre på den modsatte side, der bor Kedde. Der kom jeg meget som barn". 
  5. Du glæder dig i et helt år til den ene weekenden, hvor årets absolutte højdepunkt finder sted. Måske ved du oven i købet, at nu er der kun 187 dage til, at det hele igen går løs! Det er selvfølgelig Kloster Mærke, Sønderborg Ringridning, Kliplev Mærken, Højer Fåremærken eller Tønderfestival, der er tale om- alt afhængig af hvor i Sønderjylland du hører til. 
  6. Her mødes du selvfølgelig med dine gode, gamle venner, og snakken går som det var i går I så hinanden sidst. Måske ses I kun den ene weekend om året, men det gør ingen ting. I øjeblikket er I bedste venner igen.
  7. Mindst 5 af dine venner er stolte landmænd og har selvfølgelig alle gået på Gråsten Landbrugsskole. Det kommer der nogle rigtig gode historier ud af. Selvom du ikke selv har været en del af dem, lyder de bare super gode på ægte sønderjysk.
  8. Hjemve? Hvad er det ? Det er jo bare SÅ dejligt i Sønderjylland! Derfor skal du ikke længere væk, end at du kan komme hjem på under 4 timer. Man siger om sønderjyder, at hvis de flytter langt væk hjemmefra, så flytter de ud i æ havestue. Det er nok ikke helt forkert. Er det ?
  9. Uanset hvor lækkert italiensk gelato, fransk créme brûlée og københavnersmart tøris smager, så er intet så godt som farmors citrofromage. Selvsagt også den E N E S T E dessert, der serveres til nytår.
  10. Faktisk er det lige meget om du kan lide citronfromage eller ej. Du spiser den. Fordi du er sønderjyde.

 

Tags: æ Rummelpot, magasin, karikatur, Sønderjysk Humor

Udskriv

Om æ Rummelpot

I over 70 år har æ Rummelpot spiddet politikere og godtfolk. Vi sørger for at de ikke bliver glemt, samtidig giver vi sønderjyderne noget at grine af. Det er ikke for sjov!  

Læs mere

Hvem er online

Vi har 298 gæster og ingen medlemmer online

Mød æ Rummelpot på Facebook