Historien om æ Rummelpot

Da krigen var slut i 1945 trængte sønderjyderne til at grine - og få luft for deres aggressioner. Siden er æ Rummelpot udkommet år efter år.

Og lige, når julefreden har sænket sig over de sønderjyske hjem, bryder den ind og sætter årets gang i relief og sikrer et godt grin midt i den fede julehygge. Og humor er sund og feder ikke.

Selv om æ Rummelpot ofte har "været tæt på", har bladet aldrig modtaget noget injuriesøgsmål. Vi har måske endda hyppigere modtaget "klage" over, at nogle ikke var blevet omtalt...

Den sønderjyske humor kan være både bevidst og ubevidst. Den bevidste humor var i særlig grad aktuel under fremmedherredømmet og var med til at tage "trykket" af de nationale stridsspørgsmål. Dette har også været tilfældet i nyere tid. Den bevidste humor trives stadig i bedste velgående og er fortsat en del af spillet mellem dansk og tysk i grænselandet.

Det er nemlig godt at grine sammen.

 

Tags: æ Rummelpot, magasin, karikatur, Historien om æ Rummelpot, Sønderjysk Humor

Udskriv

Om æ Rummelpot

I over 70 år har æ Rummelpot spiddet politikere og godtfolk. Vi sørger for at de ikke bliver glemt, samtidig giver vi sønderjyderne noget at grine af. Det er ikke for sjov!  

Læs mere

Hvem er online

Vi har 280 gæster og ingen medlemmer online

Mød æ Rummelpot på Facebook